Diş Beyazlatma İşlemi Ve Yöntemleri
Diş beyazlatma işlemi dişlerin gözenekli yapısında meydana gelen renkli oluşumların oksijen türevli beyazlatma jeli kullanılarak renginin açılması işlemidir. Dişlerde meydana gelen sararma ve renk değişimleri kişileri rahatsız ettiğinden, bu yöntemin uygulanması sayesinde zahmetsizce dişlerin rengi açılabilir. Ağız içinde dişlerde çürük ve diş eti hastalığı olan kişilerin, daha önce bu rahatsızlıkları tedavi ettirmeleri, ardından diş beyazlatma işlemini yaptırmaları tavsiye edilir. Erişkinliğe gelmemiş kişilerin, gebe ve emziren kadınların diş beyazlatma işlemini yaptırmaması önerilir.
İnsanların çoğu dişlerindeki doğal rengi değiştirerek, daha güzel bir görünüme sahip olmak ister. Uzun vadede besin tüketimi sonucunda dişlerinde oluşan renk değişiminden rahatsız olanların, diş beyazlatma işlemi yaptırmak istemesi gayet normaldir. Çoğu insan bu uygulamanın zor olduğunu düşünür. Ancak bu uygulama hem evde, hem de diş doktorunun muayenehanesinde yaptırılabilir. Evde yapılan diş beyazlatma işleminde, muayenehanede yapılan kadar verim alınamasa bile yine de dişlerin renklerinde bir değişim meydana gelir. Diş doktorunun yapacağı klinik uygulamada ise kişilerde arzu edilen sonuç kesinlikle elde edilir.
Dişlerin Renk Değişimi Yapma Sebepleri Nedir?
Dişlerde olan yapısal bozukluklar, anne karnında ya da çocukluk yıllarında kullanılmış olan antibiyotikler ve sularda bulunan flordan dolayı dişlerde renk değişimi meydana gelebilir. Diş yapısının içine kadar işlemiş olan, diş fırçalama ile giderilemeyen lekeler dişlerde iç renklenme olarak tanımlanır. Böyle sorunları olanlarda diş beyazlatma uygulaması kısmen faydalı olur. Dişin dış yüzeylerinde meydana gelen ve gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi değişik sebeplerle ortaya çıkan renkleşmeler ise dış renkleşme olarak tanımlanan sorunlardır ve önce diş tatarlarının temizlenmesi sonra da beyazlatma işlemi ile birlikte dişlerin renkleri istenen beyazlığa kavuşur.. Dişlerde oluşan renklenmenin nasıl giderileceğine diş doktorunuz en doğru kararı verecektir.
- Power blaeching: Doktorunuzun gerçekleştireceği bu işlem yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Kullanılan beyazlatıcı jel ve ışık yardımıyla diş renginin 5-6 ton kadar açılmasına olanak sağlayan uygulama, dişlerde etkili bir beyazlık sağlar.Ton rengi istenilen renge ulaşmamışsa ikinci bir 10 dakika uygulaması ile dişler arzu edilen renge ulaşır.
- Home blaeching: Evde kendi başınıza uygulayabileceğiz bu yöntemde, kişiye özel olarak hazırlanan ağızlıklar yardımıyla alınan jeller sayesinde dişlerin beyazlatılması sağlanır. 5-7 gün arasında uygulanan yöntemde, bu süre sonunda dişlerde istenilen beyazlığı sağlanacaktır. İşlem sırasında ağıza takılan ağızlıkların gece 4-8 saat arası takılması gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular
Düzenli Diş Temizliği Gerekli Midir?
Düzenli ağız bakımı ve fırçalama yapılmadığında bu mikro film tabakasının üzerinde bakteriler oluşmaya başlar. Eğer bu bakteriler düzenli olarak doğru fırçalama ile kaldırılmazsa bir süre sonra ağzın içindeki tükürük bu bakterilerin çoğalmasını fark ederek beyne bildirir.
Dişlerimde İyi Hissetsem Bile Diş Hekimine Görünmem Gerekir Mi?
Diş hekimine 3-6 ay aralıklarla kontrole gitmelisiniz. Dişlerinizde oluşabilecek çürükleri henüz ağrı yapmadan kanal tedavisi ve çekim gibi ileri tedavilere yönelmeden basit koruyucu dolgularla korunabilir. Aynı zamanda diş eti hastalıkları açısından erken teşhis çok önemlidir
SAFA DİŞ'de Diş Temizliği Nasıldır?
Diş hekimlerimiz, diş temizleme işlemi sırasında ultrasonik ve periodontal aletler kullanır. Diş tartarı, bu aletlerin titreşimi sayesinde gevşetilip kolay biçimde parçalanır. Daha sonra bunları temizlemek amacıyla hem hava hem de su püskürtülür. Hastalarımızın tükürmesi sonucunda bu parçalar, ağızdan uzaklaştırılır.
Diş Fırçamı Ne Zaman Değiştirmeliyim?
Uzmanlara göre diş fırçasının ömrü üç aydır. Sağlıklı dişler ve gülüşler için kesinlikle üç ayda bir diş fırçasının değiştirilmesi gerekir. Bir süre sonra diş fırçanızın kıllarının yanlara doğru ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. Bu durum diş fırçanızın kullanım ömrünün tamamlandığının en önemli sinyalidir.
Diş Eti Hastalığım Olduğunu Nasıl Anlarım?
Diş fırçalama esnasında veya kendiliğinden başlayan kanamalar dışında diş etinde görülen şişlik, kızarıklık, mavi-morumsu renk değişikliği, diş eti çekilmesi, diş eti büyümesi, dişlerde sallanma veya yer değişikliği, hassasiyet ve kötü ağız kokusu da sıklıkla gözlenen belirtiler arasındadır.